Over dit blog

Dit blog is bedoeld om u een kijkje te geven in het werk van een specialist ouderengeneeskunde in de eerste lijn. Veel mensen weten niet precies wat een specialist ouderengeneeskunde (SOG) doet en ook niet dat het een specialisme is dat artsen na een examen kunnen volgen, net zoals cardiologie of neurologie.  De meeste SOG’s werken in een verpleeghuis, maar in deze praktijk werken we gewoon bij oudere mensen die thuis willen blijven wonen. In de filmpjes kunt u een paar van de gesprekken zien van patiënten waar we bij betrokken waren.

Dit blog en de filmpjes van de patiënten wil ik u ook laten zien om u een idee te geven van de problemen die ouderen kunnen ervaren. Grotere en kleinere problemen waar we soms wel en soms niet iets aan kunnen doen. Maar we kunnen altijd mee denken en ondersteunen waar dat mogelijk is.

Ik zou het erg op prijs stellen als er na het bekijken van dit blog een commentaar zou willen achterlaten. Er valt veel over ouderenzorg na te denken en te discussiëren!

 

2 reacties op Over dit blog

 1. Gerrie van der pas schreef:

  Geachte mevr. Bertoleth,

  Tot mijn grote vreugde zag ik de rapportage op een vandaag 22-6-2013 van je praktijk in Velp. De rapportage was precies goed. Ook leuk dat je je primaire doel, verbeteren van levenskwaliteit als belangrijkste doel noemde, met daarnaast, ook niet onbelangrijk,  vermindering van kosten. Heeel mooi dat je Menzis zo hebt kunnen overtuigen!
  Wat je werk betreft: ik ben er van overtuigd dat het de toekomst heeft. Jouw onderzoek  
  is een belangrijke stap hier naar toe

  Nogmaals de complimenten. Mensen zoals jij zijn erg belangrijk voor ons vak.

  Gerrie van der Pas
  Specialistouderengeneeskunde
  Brabantzorg Veghel
  Gerrie.vd.pas@ gmail.com
  06-13540018

  Gerrie

  • admin schreef:

   Dag Gerrie van der Pas,

   Dank je wel voor je complimenten. Fijn ook dat je de rapportage goed vond. Ik hoop (ook door deze rapportage) dat collega specialisten ouderengeneeskunde ook zin krijgen om een praktijk als deze op te richten. We kunnen zo veel voor ouderen in de thuissituatie betekenen!

   Hartelijke groet,

   Ester Bertholet

Reacties zijn gesloten.