Nieuw jaar, start blog

Eindelijk lijkt er wat ruimte te komen om tijd te besteden aan deze blog. Eind 2011 is de praktijk ouderengeneeskunde Bertholet van start gegaan en sindsdien hebben we ongelooflijk veel werk verricht.

Niet alleen verwijzen de huisartsen  veel meer complexe patienten dan we hadden verwacht, maar ook hebben we hard gewerkt om ons netwerk uit te breiden, een handleiding geschreven voor collega’s die ook een dergelijke praktijk willen opstarten, de organisatie van alles op poten gezet, is veel onderwijs en stages verzorgd en een onderzoek naar de effecten van de praktijk opgestart.

Het team dat nu bestaat uit mijzelf, verpleegkundige Henriette Kodde en secretaresse Irene Aalders wordt op korte termijn uitgebreid om al het werk te kunnen blijven bolwerken. Maar tussen alles door ontstaat nu steeds meer ruimte om ook wat rond te kijken en ons ook met dingen bezig te houden die eerder op een tweede plan kwamen. Henriette start binnenkort een opleiding in Nijmegen waar ze meer leert over de oudere patient en ik ga me meer bezighouden met de ontwikkeling van beeldmateriaal. De filmpjes die ik samen met cameraman Gerwin Nysingh aan het maken ben, zijn in eerste instantie vooral bedoeld voor presentaties aan collega’s, maar zeker ook voor patienten. Ik merk elke keer tijdens onderwijs of een presentatie weer dat zodra ik beelden laat zien, iedereen meteen begrijpt waar het over gaat. Ik kan me goed voorstellen dat ook dit ook zo werk voor patienten. Een filmpje over de werkwijze van de praktijk ouderengeneeskunde zegt vast veel meer dan alle tekst bij elkaar.

Dit bericht is geplaatst in Verhalen en discussie. Bookmark de permalink.